Следствените власти в Русия арестуваха генералния директор на завода Я. М.

...
Следствените власти в Русия арестуваха генералния директор на завода Я. М.
Коментари Харесай

Арестуваха директора на голям руски завод за експлозиви, бил търгувал с НАТО - Свят

Следствените управляващи в Русия арестуваха генералния директор на завода " Я. М. Свердлов " – едно от най-големите съветски предприятия за произвеждане на експлозиви по съмнение в машинация, съобщи ДПА.

Руският вестник " Комерсант " заяви, че Юрий Шумски е бил задържан. Твърди се, че казусът е обвързван със покупко-продажби за експорт за страни от НАТО, осъществени посредством медиатори в Швейцария, Австрия и други страни. Според съветските управляващи Шусмки е отговорен за машинация, при която сред 7 и 10% от договорните суми са били източвани посредством фиктивни компании.

Държавната компания " Я. М. Свердлов " в съветския град Дзержинск е огромен производител на взривни субстанции за военни и промишлени цели, както и на муниции от разнообразни типове. Шумски е бил назначен за шеф при започване на 2022 година, малко преди да стартира войната в Украйна, откакто при неговия предходник е имало поредност гърмежи и пожари в завода.

Разследването е поискано от съветския народен представител от " Справедлива Русия " Дмитрий Кузнецов. Той е призовал да се изследва износа на експлозиви за България, Англия, Сърбия и Кипър. Кузнецов счита, че експлозивите биха могли да се употребяват за военни цели във " враждебни страни от НАТО ".

Депутатът разказа ареста на Шумски като " самопрочистване на страната " в Telegram:

" Сега е настанало такова време, че всички служители са длъжни да се грижат за ползите на народа и страната. Още повече - в случай че длъжностните лица дават отговор за стратегически значимо дружество. Това дори не е корупция, това е изменничество на страната в подобен сложен миг ", написа Кузнецов.

До момента към момента няма информация за дейностите от страна на съветската прокуратура.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР